ВНИМАНИЕ!

Вас автоматически перенаправит на сайт
 адвоката Зломинога Валерий

www.zlomynoga.com

Алкоголь за кермом

Сьогодні, 23 жовтня 2009 року, набрала чинності Інструкція про виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, затверджена спільним Наказом №400/666 Міністерства внутрішніх справ та Міністерства охорони здоров’я України від 09 вересня 2009 року. Зазначений нормативний акт пройшов реєстрацію в Міністерстві юстиції 06.10.09 за №931/16947.
Інструкція встановлює порядок проведення огляду на стан сп’яніння водіїв працівниками ДАІ та лікарями закладів охорони здоров’я.

Огляд на стан сп’яніння буде проводитись співробітниками ДАІ шляхом використання спеціальних технічних засобів із фіксуванням результатів на паперових та електронних носіях, якщо спецзасіб має такі функції. Перед проведенням огляду працівник ДАІ зобов’язаний проінформувати про порядок застосування спеціального технічного засобу, а також на вимогу водія пред’явити свідоцтво про його реєстрацію та повірку. Огляд на стан сп’яніння має проводитись в присутності двох свідків. Показником стану алкогольного сп’яніння буде слугувати наявність більше 0,2 проміле алкоголю у крові водія.

У випадку відмови від проходження огляду на місці зупинки транспортного засобу чи незгоди з результатами огляду водій на протязі двох годин направляється до найближчого закладу охорони здоровя, уповноваженого проводити огляд на стан сп’яніння. За результатами медичного огляду та лабораторних досліджень (для виявлення наркотичного засобу чи психотропних речовин дослідження – обов’язкове) встановлюється діагноз, який вноситься в акт медогляду. На підставі такого акту видається висновок про результати медичного огляду.

Отже, після набрання чинності зазначеною Інструкцією підставою для притягнення особи до адміністративної відповідальності за ст.130 КУпАП буде наявність в крові водія більше 0,2 проміле алкоголю. При цьому, факт наявності алкоголю буде встановлюватися або працівниками ДАІ з використанням сертифікованих алкотестерів, або лікарями шляхом лабораторних досліджень.

Таке нововведення потребує чималих видатків.

У ДАІ запевняють, що про це вже подумали й навіть оцінили всі майбутні витрати. «Сьогодні вибір алкотестерів дуже широкий: російського, білоруського, німецького виробництва. Ми порівняли ціну і якість, підрахували, скільки нам їх потрібно, так і вийшла цифра 30 мільйонів», — пояснює Заступник керівника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Будник.

Раніше вже було опубліковано статтю Как избежать наказания за управление в нетрезвом состоянии!!! Тепер чітко регламентовано допустимий рівень алкоголю в крові.
Нижче представлено алкогольний лічильник проміле по формулі Відмарка.

АЛКОГОЛЬНЫЙ СЧЕТЧИК ПРОМИЛЛЕ

Пол:   Вес: кг  Рост: см   Сытость:

Крепость напитка: %            Выпито алкоголя: мл

Время, прошедшее после употребления: минут

В данный момент в крови доля алкоголя:  промилле
Время полного выхода алкоголя из крови: ч.  мин.
 
Максимальная концентрация алкоголя в крови достигается в среднем через 30 минут после разового употребления алкогольного напитка.
Промилле - (от лат. pro mille - за тысячу, женск.р., нескл.) одна тысячная доля какого-либо числа (в данном случае одна десятая процента).
Следует знать, что в организме любого человека есть так называемый "эндогенный" алкоголь (не спровоцированный его употреблением, т.е. естественный уровень), содержание которого находится в пределах 0.008 - 0.2 промилле. Поэтому, обнаружение в крови алкоголя в малой концентрации не может достоверно свидетельствовать о факте употребления алкоголя. Именно по этой причине и была принята вышеупомянутая Инструкция.
Следует учитывать, что данный расчёт производится с учётом мгновенного поглощения указанного количества алкогольного напитка. Если же эта процедура несколько растянута во времени, то часть ранее выпитого алкоголя уже успевает быть переработана организмом. Также, употребление алкогольных напитков после еды (особенно жирной) приводит к замедлению всасывания алкоголя и как следствие к тому же более мягкому его воздействию на организм.
100 аргументов против штрафов ГАИ
В. Зломинога

Рекомендовані статті у подібних рубриках: